dissabte, 23 de juliol del 2016

El dividend del terror



L'onada de violència terrorista que vivim passa de llarg, de moment, del nostre país. Ens afecta moralment i també té algunes conseqüències econòmiques. Al capdavall, l'economia està molt europeïtzada i els camions que surten de Barcelona pateixen els embussos dels controls anti terroristes de París o Brussel.les. S'augmenta la despesa en seguretat, tot i que en menor mesura que ho fa França, que ja ha anunciat que no complirà els objectius de dèficit per la necessitat de destinar més diners a policia i exèrcit.
En el costat positiu de la balança monetària cal situar l'augment del turisme a Catalunya per la por que generen les destinacions que abans competien en atractiu. Turquia, Egipte, Tunísia i la mateixa França són places turístiques que es veuen afectades per la decisió de viatge d'estiu dels europeus.
És el dividend del terror que està arribant a casa nostra i que genera cert desassossec si s'hi pensa detingudament. Sovint la vida no és justa ni bonica. Tant de bo ens quedem només amb aquesta sensació i no haguem de lamentar un atac en el nostre entorn que ens faci aterrar d'emergència en la nova realitat violenta que acompanyarà Europa els propers temps. De tot això tracta aquest reportatge que vam fer unes setmanes i que, molt em temo, no perdrà vigència en bastant de temps.