dijous, 24 de novembre del 2016

Les portes giratòries dels alts funcionaris



Els últims anys s'ha parlat molt de la porta giratòria que uneix la política, el consell de ministres, i les grans empreses. Felipe González va acabar sortint del consell d'administració de Gas Natural perquè deia que s'hi avorria.
Però no s'ha fet gaire atrenció al fenomen que afecta els alts funcionaris, com ara els advocats de l'estat, els tècnics comercials o els inspectors d'Hisenda. Són professionals de gran formació que per les empreses privades resulten molt atractius en la mesura que conservin també les relacions amb els seus companys. Així, un advocat que superi les duríssimes oposicions a advocat de l'estat pot estar uns pocs anys exercint i després agafar una excedència voluntària per anar a cobrar 3 o 4 cops més a l'empresa privada. Les dades oficials diuen que un 38% dels advocats de l'estat es troben en excedència voluntària.
En fi, aquest reportatge ha estat especialment intens per la feina que ha portat i per la feliç ocasió que vam tenir de gravar un insòlit concert de rock amb la participació de grups d'advocats aficionats. No té pèrdua.